Nieuws

3Y0Z DXpeditie vertrekt vandaag naar Bouvet Island

Bouvet Island

Over een aantal weken is het mogelijk om Bouvet Island te werken, dit eiland ligt boven Antarctica en is het tweede meest gewilde land om een radioverbinding mee te maken. Bouvet Island is onderdeel van Noorwegen, op het eiland wonen geen mensen en is sinds 1971 een natuurreservaat.

3Y0Z Bouvet Island

Een team van zendamateurs vertrekt vandaag vanuit Chili op weg naar het subarctische eiland, een trip die ongeveer 10 tot 12 dagen kan duren. De DXpeditie is geen goedkope opgave, door haar locatie en alle veiligheidsmaatregelen worden de transportkosten geraamd op zo’n half miljoen dollar.

Het 3Y0Z station is mogelijk te werken in de relatief nieuwe modus FT8. Hierbij is alleen het uitwisselen van een signaalrapport voldoende om zoveel mogelijk stations te kunnen werken. Het DX-team benadrukt wel dat FT8 niet de primaire focus zal hebben, alleen wanneer de condities slecht blijken te zijn zal deze modus gebruikt worden.

Eenmaal op het eiland zullen zij bij de juiste condities actief zijn op twee banden. Op haar website heeft het team de frequenties gepubliceerd die zij zullen gebruiken. Ook is het mogelijk om EME verbindingen te maken op 6 en 2 meter. Het team is te volgen tijdens de trip via haar website Bouvetdx.org.

Bouvet Island, Copyright: NASA

Misschien ook interessant
Nieuws

HF Voyager maakt FT8 contact mogelijk met zeldzame zee-locators

Nieuws

DP0GVN WSPR baken op Antarctica in gebruik genomen

Nieuws

VK0EK DXpeditie Heard en MacDonaldeilanden in de lucht

Nieuws

DXpeditie op Zuidelijke Sandwicheilanden abrupt ten einde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *